Ebba Möller

Stefflon Don – Senseless // Choreo by Jessica Rönn Kaani Crew from jessica ronn on Vimeo.

Jessica/Dancehall: Dancehall är Jamaicas streetkultur – ett sätt att leva – med många element såsom musik, dans, klädstil, språk mm. Dancehall handlar främst om attityd, flow och frihet, där fokus i rörelserna främst ligger runt buken och dels också bröst och axlar. Dansen bygger på känslor och fantasi i jamaicanernas liv, och därav skapas det steg och rörelser som i sin tur namnges.

Female: Under Female klassen fokuserar vi på den kvinnliga stilen och dansar såkallade female steps. Sättet att dansa som kvinna inom dancehall, då det är en väldigt stor skillnad på hur man dansar som man och som kvinna.  Alltså är det mycket fokus på höfter och höftrörelser, som bland annat, wines, shake, jiggle och andra rumptekniker, som männen inte har tillgång till att dansa.

Unisex: Under unisex klassen kommer vi fokusera på unisex/male steps, som är till för både män och kvinnor. Vi kommer gå igenom alltifrån old school, till middle school till new school, grooves och steps.

Lärare/Lektionstid:
Jessica Rönn

Eleni/Afro HipHop: Jamaicansk dans utvecklad ut Reggaen. Stilen grundades runt 1940 och namnet betyder helt enkelt dansställe. En skön still med massvis av glädje och energi, där du får möjlighet att släppa loss. Varje dansare har också möjlighet att sätta sin egen lilla touch på de olika rörelserna/ stegen, eftersom stilen gärna får vara individuell. Elenis dancehall är afro-,contemporary- och girlieinspirerad. Eleni gillar att blanda lugnt med explosivt. Då blir hela dansen mycket större och mer dynamisk!

Lärare/Lektionstid: