BREAKING


En freestyle stil som var väldigt populär under 80-talet, på gator och discotek. Här dansar man mycket individuellt, man får lära sig top-, up- och downrocks, powermoves och freezes mm. Dessa olika steg och moves kombinerar man på olika vis, sätter sin egen prägel och touch på och sendan är man redo för en breakdancebattle.

 

Lördagar Breaking fri träning/workshop är oftast egen träning, men kommer även gästas av lärare för att ge våra elever nya verktyg att jobba med i sin egen träning. Breaking är i grund och botten en freestyle stil, men man måste få kunskap om teknik och lite knep för att träna upp sig till en stark breakdansare. Vi kommer köra detta koncept denna termin för att se om det ger våra breakare en bättre utveckling. Där kommer förstås finnas vuxna dansare som håller koll och styr upp ifall det behövs.
Schema med gästlärare kommer presenteras, men ibland blir det kanske bestämt dagen innan. De flesta duktiga breakare (bra lärare) är ute och tävlar, därför är det svårt att ha en fast lärare just nu.
Denna timmen betalar man inget för när det är fri träning. När gästlärare kommer betalar man 50-100 kr beror på hur lång lektionen blir och var lärarna kommer ifrån. När gästlärarna kommer kör vi 2 timmars lektion om det är möjligt.

Lärare/Lektionstid:
Melinda Jakobsson
Måns Bengtsson
Elias Khanamidi