Victor Fröjd

Victor är en danskonstnär baserad i Malmö. Utbildad på Åsa folkhögskola, utöver det har han även en kandidatexamen i danspedagogik från Dans och Cirkushögskolan.Han har lång erfarenhet av att undervisa och koreografera. Etablerad båda som danspedagog, föreläsare, dansare och koreograf av egna produktioner. Ett fantastiskt komplement till Attitude 69s house-lärare. Har även en diger tävlingserfarenhet.

Undervisning har alltid intresserat och varit en del av yrkeslivet, har bland annat undervisat på Dans och Cirkushögskolan, Stockholms dramatiska institut, Danscentrum Syd, Danscenter Stockholm och har gett workshops runt om i Sverige och Europa.

Victor värderar utbytet mellan rörelse/musik samt utbytet mellan personer. Hans grund är freestyle och teknikerna är hip hop och house. Jamma, klubba och battles har varit en stor del av resan för att lära sig om kulturen, utvecklas och utmana sig själv. Battles som Viktor har vunnit är bland andra Hip hop weekend Kalmar 2015, United Dancers of Europe Kanarieöarna 2015, Grounded Grooves Köpenhamn 2014, Urban Moves Oslo 2012.

Som koreograf har han intresserat sig kring tid, fenomenet början och ärlighet. De senaste verken, soloföreställningen ”Welcome to my house” (2017) och ”Var dag” (2017) behandlade ämnet ärlighet och turnerade i södra Sverige. Den nordiska samarbetet ”Nod” (2017) resulterade i en föreställning där streetens mentalitet och rörelser utforskades genom dekonstruktion, tid och utmattning och hade premiär på Dansens Hus i Stockholm och spelades på URB-festivalen 2018 i Helsingfors. Hans tidigare stycken Tugg (2014) och ”En slags mellan” (2015) har båda haft premiär på Dansens hus i Stockholm.

Victor har arbetat som dansare bland annat i föreställningen Res dig (2013) producerad av Regionteatern Blekinge Kronoberg, Rekonstruktion (2016) koreograferad av Lucas Carlsson och Iceolo (2018) koreograferad av Brian Madika.

Sedan 2017 är han verksamhetsledare för Iver som är en organisation som arbetar med att främja streedance som samtidsdans på en professionell nivå genom att producera föreställningar, arrangera events och battles. Senast arrangerade han Juste Debout Nordic, uttagningen till värdens största streetdancetävling i Malmö.