Lou började med dans när hon var 3 år och har fortsatt sen dess. Hon har mer än 30 års erfarenhet av att dansa, uppträda och undervisa i Klassisk balett och Contemporary. När Lou var 18 rycktes hon med i funk-boomen vilket tog henne ut i Europas och USAs dansvärld. Stilar som Hip Hop och Breakdance gav en ny dimension till hennes dans. Hon har även sysslat med en massa olika tribal rhythms i sin dans.

Hennes professionella karriär startade när hon var 21 år. Hon var med i musikaler och turnerade runt i hela Europa. Hon har även hunnit med en del TV-shower och videos. Vid 25 års ålder rekryterades Lou av det internationella dans och percussion kompaniet ”Mayumana” och med dem turnerade hon över 5 kontinenter under 6 år. Som koreograf har hon arbetat med en av de största vatten-showerna ”Dreams 2” samt med Musikalteaterfestivalen i Costa del Sol (Spanien). Utöver det har hon även arbetat med flertalet mindre privata events.

Efter att ha undervisat i Madrid, Barcelona, Bilbao, London, Berlin, Paris, Buenos Aires och LA är hon nu här i Sverige. Hon har undervisat på flertalet dansstudios i Lund och Malmö samt arbetat/arbetar som dansmentor/assisterande koreograf åt Cupcake Crew i Malmö. Hos oss kommer Lou undervisa i Contemporary och Contemporary Jazz. Hon använder sig av lyrical jazzteknik mixat med de dynamiska förändringarna i Contemporary. Träning av kroppens centra kommer att ge eleven både det starka och kontrollerade i balett/jazzteknik samt det explosiva från Contemporary. Ett stärkt center ger dansaren oändligt många fler möjligheter.

Lou kommer även arbeta med kontakt-release, golvarbete, improvisation och återhämtning. Alla dessa tekniker och övningar kommer ge eleven frihet i sitt sätt att uttrycka sig genom dansen samt det känslomässiga uttrycket och styrkan som krävs för till exempel en audition


Dessa tider kan du dansa för Lou: