IMG_4007

Brandon Smith

Brandon Smith aka B Swizzle, föddes i New York och är uppvuxen i Bronx, han är en utomstående dansare med sina huvudstilar inom Breakdans, gymnastik/akrobatik & hiphop. Han har breakdansat sen 1997 med en grupp i Mount Vernon, New York som heter ”Real Blazing Crew”. Sedan blev han även medlem i ”Flow masters”, en känd breakdans grupp i USA som har vunnit flera ”battles” (tävlingar) runtom i USA! 2001 började han assistera i gymnastik & akrobatik.

Brandon blev en medlem av en av de största Breakdans grupperna i Brooklyn, New York som heter ”Concrete Masters” 2003. 2008 började han dansa hiphop, streetjazz (streetdans/new style), dancehall/reagge och popping med gruppen ”Glow Squad” som uppträdde på flera stora event i New York som Broadway Dance Center show, ATB show i Queens, Brooklyn dance project shows och de tävlade också på flera olika tävlingar i New York. 2009 började Brandon träna och uppträda capoeira och Braziliansk Samba med en känd grupp i New York som heter ”Samba Amour” och han började även undervisa i Zumba workout senare.
Nuförtiden jobbar Brandon med en känd breakdansare, Ze Silvan aka Motion och en välkand hiphop dansare och artist, Robert Taylor Jr, som har uppträtt med flera välkända artister och event som Kat de Luna, SONY Records, broadway musikalen Hairspray, förband till Michael Jackson och han var även finalist på American Idol och So You Think You Can Dance!

Brandon har uppträtt på kända uppträdanden runtom i USA som Broadway Dance Center Show (New York), Move with the groove (MTV), Circus Carnival (Runtom i USA) och Carnival the choreographers ball (från Hollywood) och DNA studios (Manhattan, NY). Brandon har även jobbat med olika välkända artister och dansare/legender.