Yoga & Stretch

Yoga för smidighet och styrka

Välkommen till en energifylld yogaklass skräddarsydd för dansare som vill förbättra sin smidighet och styrka samtidigt som de bär ett leende på läpparna genom hela klassen. Denna klass är utformad för att hjälpa dig att uppnå en balans mellan flexibilitet och styrka, vilket är avgörande för att förbättra din prestanda på dansgolvet. Under klassen kommer vi att utforska dynamiska yogasekvenser som främjar ökad rörlighet och kroppskontroll. Genom att fokusera på olika delar av kroppen, inklusive ryggraden, höfterna och benen, kommer vi att arbeta för att förbättra din mobilitet för att hjälpa dig att röra dig med större lätthet och grace. Samtidigt kommer vi att integrera styrkeövningar som är speciellt utvalda för att stödja dansrörelser och förbättra muskeltonen och kroppens stabilitet. Genom att stärka kroppen kommer du att uppleva ökad kraft och stabilitet i dina danssteg och positioner. Det viktigaste av allt är att vi kommer att göra det med ett leende på läpparna! Jag tror på att njuta av varje stund av vår träning och låta glädjen i rörelse och upptäcktsfärd vägleda oss genom klassen. Vi kommer att utforska hur lekfullhet och positiv energi kan förbättra vår prestanda och göra oss till mer självsäkra och expressiva dansare. Oavsett om du är en professionell dansare eller bara dansar för nöjes skull, är denna klass öppen för alla nivåer och välkomnar dig med öppna armar och ett stort leende.

Stretch - pilates & dance conditioning

Vår ”Stark och Rörlig” klass är utformad för att hjälpa deltagarna att bygga upp en stark, smidig och välbalanserad kropp genom en kombination av pilates och dance conditioning. Vi lägger stor vikt vid individuella förutsättningar och fokuserar på att lära deltagarna hur de kan arbeta med sin egen kropp för att uppnå optimal hälsa och prestation.

Vad du kan förvänta dig:

Anpassade Övningar: Varje klass inleds med att vi tar hänsyn till varje deltagares unika behov och fysiska förmågor. Övningarna anpassas för att utmana och främja varje individs styrkor samtidigt som vi arbetar med eventuella begränsningar.

Styrka och Smidighet: Vi integrerar pilatesprinciper med dynamiska rörelser från dans för att utveckla både styrka och smidighet. Genom att fokusera på kärnaktivering, rörlighet och rätt teknik hjälper vi till att bygga en stabil och flexibel kropp.

Kroppskännedom: Deltagarna lär sig att bli medvetna om sin kroppshållning och rörelsemönster för att förbättra sin kroppskännedom. Detta kan bidra till att förebygga skador och förbättra prestationen i andra fysiska aktiviteter.

Andning och Avslappning: Genom klassen betonas också vikten av medveten andning och avslappningstekniker. Förutom att minska spänningar och främja välbefinnande, kan förbättrad andning också leda till ökad uthållighet och bättre prestanda under träning och andra

Lärare

Klasserna kommer att hållas av Pernilla som är en inspirerande person med en imponerande resa inom dansvärlden. Läs mer om Pernilla här.

  • YOGA
    med Pernilla
    Måndagar kl 17.00-18.00 13-101 år /öppen nivå

  • STRETCH
    med Pernilla
    Måndagar kl 19.45-20.45 13-101 år /öppen nivå