Yessica Andersson

Yessica är en lärare med stora ambitioner. Som en naturlig ledare började hon undervisa vid 16 års ålder och varit igång sedan dess. Vid 19 års ålder tog hon med sig sina drömmar till New York för att få lite ny inspiration – idag  undervisar hon på skolor runt om i Skåne för att sprida vidare sina kunskaper.

I bagaget har hon b la dansat i Eurovision Song Contest (2013), NRJ in the park, musikvideos och större produktioner. Yessica har även jobbat och koreograferat för artister som Arash, Haddaway, Advance Patrol – för att nämna några. Hon är en av grundarna till dansgruppen CUPCAKES, som tränas av henne själv, Lou Perez och balettläraren Karolina Larsson. I februari 2013 vann de titeln som ”Sveriges bästa dansgrupp” i tävlingen Streetstar – Dance School Challange. Nästa projekt, sommaren 2013, är att dansa i produktionen ”Rise” av Romain Rios, fransk koreograf och regissör.

Förutom dansen har Yessica även ett tredje intresse – ungdomar. Yessica brinner för att få fler ungdomar att dansa och sätter gatudansen i fokus. RUN 040 BATTLE är hennes senaste projekt tillsammans med Malmö Sommarscen – som 2013 körs för tredje gången. Vid sidan om detta jobbar hon även som verksamhetsutvecklare för Studieförbundet Vuxenskolan, som ansvarig för dansverksamheten.

Dessa tider kan du dansa för Yessica: